Waarom personal coaching?

Stappen nemen die je

niet eerder kon zetten

Waarom personal coaching?

Waarom personal coaching? Omdat je twijfelt of je in de juiste baan zit? Of omdat je moeite hebt met het maken van keuzes? Dan is het thema voor jou: ‘(carrière)keuzes’. Zit er druk op je work-life balance? Heb je moeite om alles binnen de 24 uur van een dag te plannen? Dan is jouw thema: ‘timemanagement’. Weet je dat je meer zichtbaar zou moeten zijn en lukt dat maar niet? Dan hebben we het over het thema: ‘profilering’. Voel je je gestrest en ben je niet meer zo onbezonnen en leuk als vroeger? Het thema ‘vitaliteit’ is aan de orde. Ben je snel prikkelbaar en heb je moeite met veranderingen? Het thema ‘mentale veerkracht’ is aan de orde.

Ben je bereid om hieraan te werken? Om tijd en energie te steken in jezelf, samen met mij maar ook alleen? Dan is personal coaching iets voor jou. Je zult je krachtiger voelen, want je neemt nu immers het heft in eigen hand en je laat een ander het niet meer voor je bepalen. Jij en ik, we maken drempels en belemmeringen zichtbaar, waardoor ze opgelost kunnen worden. We werken stapsgewijs naar jouw doelen toe. We vinden die balans, die kracht, dat plezier. Gegarandeerd!

Hoe werkt het?

In een kennismakingsgesprek bij jou op kantoor, spreken we vertrouwen in elkaar uit. Samen bepalen we de doelen die jij wilt bereiken. Dat bespreken we ook met de opdrachtgever als dat iemand anders is dan jijzelf. Afhankelijk van de te halen doelen en de beginsituatie, bepaal ik het aantal sessies dat nodig is. We spreken de frequentie van de sessies af. Voorafgaand aan de eerste sessie krijg je een aantal vragen, die als praatstuk dienen voor de eerste sessie en dan gaan we aan de slag. Dat doen we in een mooie, ontspannende ambiance. Niet bij jou op kantoor. Thuis -zul je merken- ben je ook voortdurend met dit proces bezig. Natuurlijk mag je altijd contact met mij opnemen. Ik houd intussen de opdrachtgever op de hoogte in samenspraak met jou. En na afloop evalueren we. Jij, ik en de opdrachtgever. Zo komen we er samen uit.

Ga je de confrontatie aan?

De confrontatie ga je liever eerder dan later aan. Want inzicht in jezelf geeft jou ruimte om te ontwikkelen en te groeien. Weten waar jouw kracht ligt en deze inzetten geeft plezier in plaats van zwaarte. Niet voor niets horen we vaak; ‘had ik dit maar eerder gedaan’. Wie zichzelf kent, kan zoveel meer! Zet nu eens elk rationeel bezwaar opzij en luister naar je eigen ik. Dan zul je merken dat je het durft. En dat je verder komt.

Ben ik de juiste coach voor jou?

Ontdekken of ik de juiste coach ben voor jou. Ieder coaching traject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken de aanpak van Tri-fact en jij geeft aan waarbij jij geholpen wilt worden. Na dit gesprek beslis je zelf of je met me in zee wilt gaan, of je denkt dat ik je kan helpen bij je keuzes, je beslissingen, de volgende stap in je ontwikkeling. Ook ik weet dan of ik de juiste coach voor je ben op dit moment. Onze intuïtie is onze beste raadgever.

In een kennismakingsgesprek,

bij jou op kantoor,

spreken we vertrouwen in elkaar uit.

Samen bepalen we de doelen

die je wilt bereiken

en de tijd en energie

die je erin wilt steken.

Wat gebeurt er tijdens de
coaching?

Veel, heel veel. Je leert veel meer van jezelf kennen, je leert waar dat -soms- hele irritante stemmetje bij jezelf vandaan komt en wanneer je er wel en wanneer je er niet naar moet luisteren. Ik zal je uitdagen, we gaan op zoek naar inzicht. We zullen lachen en soms zul je huilen. Altijd met het doel voor ogen: meer ruimte, meer vrijheid, meer kracht. Na de coaching heb je een stukje van de puzzel opgelost die je eigen ik vormt. Eenieder ervaart dit op een eigen manier. Ervaar de jouwe.

Wat levert het op?

Er was eens een vrouw. Ze werkte, ze maakte lol en af en toe liep ze hard. Voor haar conditie. Niets bijzonders. Ze zei er geen feestje voor af. Tot ze Ties tegenkwam. Trainer. Hij zag mogelijkheden in haar en werd haar coach. De resultaten waren goed. Die gaven haar veel voldoening, maar ze bleef iets missen. Er kwam een heuvelloop. Die liep ze, samen met Ties. En weer niet slecht. Maar toch, dan onbestendige gevoel bleef. Toen vroeg Ties: ‘Heb jij weleens voorgesteld dat je de Olympische Spelen zou winnen?’ Twee jaar laten won ze goud op de 800 m. Met het stellen van de juiste vraag, was ook meteen het doel gevonden.

testimonials

  • Als iemand je een spiegel voor kan houden dan is het Eugenie!

    Ad Baartmans commercieel directeur Spitters
  • Van Son & Koot werkt al jaren samen met Eugenie Mion. Zij is een gedreven, resultaatgerichte en warme gesprekspartner. Op ieder niveau kunnen wij haar inzetten om onze medewerkers (en ook mijzelf) te coachen. Ze denkt met je mee, ze is niet bang om de waarheid te vertellen en als ondernemend coach denkt ze zowel in het belang van het bedrijf als in het belang van mijn medewerkers. Kortom, fijn om haar in ons netwerk te hebben.

    Jim Koot Directeur / eigenaar, Van Son & Koot
  • Ik heb Eugenie leren kennen als een warme persoonlijkheid met gevoel voor mensen en verhoudingen in organisaties. Ontwikkeling, verandering, persoonlijke groei, het in beweging krijgen van mensen, stimuleren en motiveren, dat kan Eugenie als de beste. Eugenie doet dit met een enorm enthousiasme, gedrevenheid en passie.

    Sonja Epping HR adviseur